Interview met IT vrijwilliger Jelle Bos

“De maatschappij zou zo veel mooier zijn als iedereen meer voor een ander zou doen”

In de afgelopen twaalf jaar heeft Jelle de digitalisering bij De Pracht van dichtbij meegemaakt. Jelle Bos is vrijwilliger op het gebied van IT. Met zijn hulp kunnen we in een veilige omgeving werken, denk aan de administratie, email en de wifi. Na twaalf jaar draagt Jelle het stokje over. De afstand tot de Pracht is voor hem een drempel. “Je loopt niet zomaar even bij De Pracht binnen, terwijl dat soms wel nodig is.” Jelle is woonachtig in Eindhoven en hij werkt als stafmedewerker ICT bij stichting Veldvest in Veldhoven. Hier zorgt hij ervoor dat alles op rolletjes loopt binnen de scholenorganisatie. Daarnaast verzorgt hij dagelijks zijn vier paarden, een grote hobby van hem. Ook als mensen in zijn omgeving hem benaderen met een IT vraag, springt hij bij.

Stille kracht op de achtergrond

Als vrijwilliger bij De Pracht heeft hij een hele fijne tijd gehad. Als je hem nodig had, kon je altijd een beroep op hem doen. Soms betekende dat dat hij apparatuur of software installeerde in het kantoor, andere keren voerde hij vanuit huis grote updates of klussen uit. Dit deed Jelle vaak in de schoolvakanties. “IT binnen De Pracht is afgelopen jaren een stuk professioneler geworden, zoals door de overstap op Microsoft 365. Dit maakt dat je nu geen enorme inspanningen meer hoeft te leveren”. Hij neemt zijn rol als vrijwilliger serieus. “De wereld van IT verandert zo snel, dat het belangrijk is dat je bijblijft in het vakgebied. Door mijn dagelijkse werk blijft mijn kennis op peil en kan ik ook meer betekenen voor De Pracht.” Jelle heeft afgelopen jaren heel wat storingen of problemen meegemaakt, maar prijst de daadkracht van de andere vrijwilligers en het secretariaat. Als de nood aan de man was, kon hij vaak ook op afstand instructies geven of meekijken. Zo heeft hij op de achtergrond veel betekend. Jelle vindt het belangrijk dat er een opvolger gevonden is voordat hij zijn taken neerlegt. De voorkeur gaat uit naar iemand uit Aalst-Waalre. Ook is het fijn als je bereid bent om vrijwilligers binnen de Pracht op weg te helpen met vragen op het gebied van IT.

Lijkt het u leuk om als vrijwilliger op het gebied van IT iets te kunnen betekenen? Neem dan contact op met depracht@depracht.nl of bel ons op 040-2217400. We vertellen u graag meer.