Woord van dank door Hans van Baal

Lieve lieve PRACHTmensen,

Ik kan nog steeds niet bevatten wat mij afgelopen zaterdag ten deel is gevallen.

Niets bevroedend ben ik zaterdag met een smoes naar De Pracht gelokt, terwijl ik nog bezig was met collecteren voor de Nierstichting. Lia vertelde dit tegen Brigitte en toen was er even paniek. Mart moest een smoes verzinnen om mij op tijd in De Pracht te laten zijn. Daar aangekomen had ik nog steeds niets in de gaten, alhoewel ik het wel vreemd vond dat alle gastvrouwen en heren aanwezig waren terwijl er zogenaamd een paar mensen hadden afgezegd.

Frans vroeg mij om hem te helpen en daar zei ik volmondig ja tegen. Toen als volslagen verrassing kwamen Lia en de kinderen binnen, maar Lia zou naar een vriendin gaan en mijn dochter was op vakantie???

Op het moment dat ook Loco burgemeester Liesbeth Sjouw en Debbie Theunissen binnenkwamen, begon er toch ergens een belletje te rinkelen. Maar ik was ineens sprakeloos, ik kreeg een Koninklijke Onderscheiding. Niet te bevatten.

Daarna vele gasten o.a. vele vrijwilligers, bestuursleden, Unice, Brigitte en Conny, Margreeth Broens van Zet, oud burgemeester Jan Brenninkmeijer, Piet Hein Jonkergouw van ’t Heft, Frank Toonen etc. Wat een feest.

Lieve mensen ik kan niet beschrijven hoe dankbaar ik hiervoor ben. En ik weet als geen ander wat voor een effort, werk, doorzettingsvermogen, geduld, creativiteit en PRACHTige mensen nodig zijn om iemand in aanmerking te laten komen voor zo een onderscheiding. Geweldig!

S ’Avonds werd ik nog eens extra in het zonnetje gezet tijdens een “bestuurs”etentje en ook daar waren PRACHTige verrassingen. Een lied gearrangeerd en gezongen en gespeeld door Peter Leijten, toespraken en anekdotes door en van Loes, een geweldige glossy:  “HANS”  door communicatie in elkaar gezet, een erg mooi bronzen beeld “Chapeau” en een toespraak in vier stappen met een prachtig herschreven gedicht van Staring uitgereikt door en voorgedragen door Gerrit Morren, een buut door Piet Verhoeven en Frans met een toespraak. Mensen ik was en ben nog steeds beduusd met zoveel eer.

Een paar mensen van wie ik weet dat zij zich bijzonder ingezet heb ik persoonlijk bedankt, maar dat neemt niet weg dat ik binnen De Pracht  iedereen ontzettend erkentelijk ben.

Zoals ik zaterdag meermalen gezegd heb, de eer komt niet alleen mij toe, want zonder de samenwerking en inzet de laatste tien jaar van zoveel PRACHTmensen hadden wij dit niet kunnen bereiken.

Erg bedankt hiervoor,

een erg blije Oud-Voorzitter
Hans van Baal